Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Affald koster 10 millioner

Henkastet affald koster årligt Esbjerg 10 millioner. Kommunen samarbejder nu med fastfood-firmaer
KORT NYT2. SEP 2011 10.25

ESBJERG: Med udsigt til at skulle spare 162 millioner kroner om året de næste fire år har Esbjerg kommune indledt en kampagne for at få bilisterne til at undlade at efterlade affald langs vejene, på rastepladserne og på vejen til genbrugspladserne. Denne post koster årligt kommunen 10 millioner kroner, skriver Esbjerg Netavis.

Det sker ved, at der opsættes en række skilte, der henleder bilisternes opmærksomhed på problemet. Især et det slemt med affald, der falder af trailere på vej til områdets genbrugsstationer.

For at komme problemet til livs har Esbjerg Kommune indgået et samarbejde med Burger King Esbjerg, Burger King Ribe, Sunset Boulevard og McDonalds Esbjerg, som sponsorerer og deler lommeskraldeposer ud til kampagnestart. Skraldeposerne i lommestørrelse kan også hentes i borgerservicecentrene, og denne del sponsorerer Cocio Chokolademælk A/S. I alt deles 6000 lommeskraldeposer ud i løbet af kampagnen. Esbjerg Kommune vil gerne takke virksomhedernes bidrag til indsatsen mod henkastet affald.

beh