Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ældre vil selv betale for rengøring

To ud af tre ældre er parat til at betale for praktisk hjælp i hjemmet
KORT NYT28. NOV 2011 6.11

Ældre skal frem med pengepungen og selv betale for rengøringen, hvis de har en indkomst ud over folkepension og ATP. Det mener et flertal af befolkningen ifølge en meningsmåling foretaget af Rambøll Management for Jyllands-Posten. Og de ældre er villige til at finde pungen frem.

Totalt set ønsker 52 pct., at der indføres brugerbetaling. Og hos gruppen over 65 år går 64,7 pct. ind for, at der indføres betaling for praktisk bistand. Til sammenligning er der i de yngste aldersgrupper under 35 år et flertal imod brugerbetaling.

- Man kan tolke det i retning af, at de ældre lægger mere vægt på at kunne klare sig selv uden offentlig hjælp. Hvis man har pengene til det, behøver man ikke få gratis hjælp, siger Eigil Boll Hansen, docent ved AKF, Anvendt KommunalForskning.

Det var KL, der for et par uger siden foreslog at indføre brugerbetaling på rengøring.

Chefkonsulent Olav Felbo, Ældre Sagen, tolker resultatet sådan, at mange ældre har fået det indtryk, at kun besparelser på den praktiske hjælp kan sikre en ordentlig pleje til de svageste ældre:

- Man appellerer til folks solidaritet og offervilje, men der er absolut ingen garanti for, at kommunerne vil bruge de få penge, der kan spares ved brugerbetaling, på den personlige pleje.

terp