Partilederdebat kastede kun en smule lys over sundhedsreform

Ny debatform i Folketinget havde i dag premiere med blandt andet regionernes fremtid på dagsordenen.
15. JAN 2019 14.57

Premieren tirsdag for en debatform mellem partilederne i Folketinget kastede i nogen grad lys over indholdet af regeringens længe ventede sundhedsreform, herunder også over regionernes fremtidige rolle eller ikke-rolle. Men kun i nogen grad.

- Socialdemokratiet og De Radikale var imod at oprette regionerne. Nu mener man så, at det er det eneste rigtige, og at der ikke må røres ved regionerne. Men vi tager chancen og vil forslå ændringer af vores sundhedsvæsen, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), og det var det nærmeste, debatten kom på en antydning af struktur-indholdet i regeringens udspil til en sundhedsreform.

Foruden 'mod til at gennemføre reformer' anførte Lars Løkke Rasmussen også, at 'for mange patienter skal rejse for langt for at få genoptrækning og kontrol'.

- Der er stadig også for stor forskel på behandlingen forskellige steder i landet. Og jeg må stilfærdigt sige, at patienternes rettigheder ikke bliver overholdt lige godt alle steder. Det skal vi ændre, for kvaliteten i behandlingen må ikke afhænge af postnummer, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Støttepartiet Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl var mere klar i mælet:

- For os handler det om patienterne. Målet med en sundhedsreform er for os at sikre større nærhed i vores sundhedssystem. Patienterne er formentlig tilfredse med, at de kan få en god behandling på de specialiserede sygehuse, selvom der er et stykke vej derhen. Til gengæld skal alt det, der ikke kræver specialiseret sygehusbehandling, kunne klares lokalt. Det kræver en ny strategi for vores sundhedsvæsen, og så er det bare en logisk konsekvens for os, at regionerne ikke skal have den rolle, de har i dag, sagde Thulesen Dahl.

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen gentog sit partis modvilje mod at nedlægge regionerne, og kaldte 'statsminister Lars Løkke Rasmussens kommunalreform' for den mest centralistiske siden enevælden. Regeringens udspil til en sundhedsreform ventes præsenteret onsdag. 

Den nye partilederdebat gennemføres to til tre gange årligt og erstatter den vanlige spørgetime med statsministeren den pågældende dag.

mk / Ritzau

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt