Vejen og Banestyrelse stævnet med krav om at fjerne ulovlig vej
Foto: John Randeris, Ritzau Scanpix.

Vejen og Banestyrelse stævnet med krav om at fjerne ulovlig vej

Landmand tilbagebetaler demonstrativt erstatning for ulovlig ekspropriation. Så må de andre også fjerne vejen

VEJEN: I ugen, hvor der holdes åstedsforretning, for at Vejen Kommune kan gennemføre en ny ekspropriationsproces, har landmand Martin Lund Madsen som modtræk nu stævnet kommunen og Banedanmark for at få afgjort, hvem af dem der har ansvar for at fjerne den ulovligt anlagte vej efter den første ekspropriation, som Højesteret for nylig kendte ulovlig.

Samtidig har han demonstrativt tilbagebetalt de 2.073.220 kr., han fik i erstatning ved den ulovlige ekspropriation, skriver tvsyd.dk.

- Højesteret har talt, og jeg har fået ret i, at ekspropriationen var ugyldig. Så skal pengene jo betales tilbage, og vejen skal fjernes. Nu afleverer jeg pengene, og så forventer jeg også, at myndighederne fjerner vejen, siger Martin Lund Madsen til Ritzau.

Han har siden slutningen af oktober blokeret den omstridte vej, så den ikke kan benyttes af trafikanter. Politiet har ikke villet gribe ind, fordi landmanden på grund af højesteretsdommen har råderet over det areal, vejen er anlagt på.

Vejen Kommune vil gennemføre en ny ekspropriationssag efter andre paragraffer end den den første, der blev underkendt, 'for vi kan jo ikke have en ulovlig vej liggende', har borgmester Egon Fræhr (V) tidligere sagt til Ritzau. Martin Lund Madsen mener, at Vejen Kommune har haft mulighed til at finde en mindelig løsning i den betændte vejstrid, men forspildt den.

- I det private erhvervsliv sætter man sig omkring det runde bord og finder en løsning. Det har man ikke været villig til her, og derfor er vi nødt til at gøre det på den hårde måde, siger Martin Lund Madsen.

Ritzau

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev