• Aktuelt
Fra venstre Jørgen Hammer Sørensen (DF), Pia Adelsteen (DF) og Jan Andersen (løsgænger, ex-DF).
Foto: Mariagerfjord Kommune

Eneste DF'er i Mariagerfjord uden dobbeltmandat har meldt sig ud

8. aug 2018, 6:13

Tidligere spidskandidat Jan Andersen er blevet løsgænger i utilfredshed med Pia Adelsteens forvaltning af sit dobbeltmandat. 'Pisseærgerligt' siger indehaveren af det andet DF-dobbeltmandat Jørgen Hammer Sørensen

MARIAGERFJORD: Dansk Folkeparti er reduceret fra tre til to medlemmer i Mariagerfjord Byråd, skriver DR Nordjylland. Partiets spidskandidat ved KV17, Jan Andersen, har meldt sig ud i protest mod DF's håndtering af dobbeltmandater, i det konkrete tilfælde Pia Adelsteen, som både er byråds- og folketingsmedlem og som ifølge Jan Andersen præsterer 'en del fravær' i byrådet til fordel for Folketinget.

Jan Andersen har ifølge Nordjyske brugt sommerferien til at tænke situationen igennem, og resultatet er blevet, at han nu er løsgænger. Indtil videre, idet han nu vil sondere mulighederne hos de andre partier i byrådet.

Stridens genstand, Pia Adelsteen, vil ikke kommentere udmeldelsen, men det tredje DF-medlem af Mariagerford Byråd, Jørgen Hammer Sørensen, vil gerne. Han er  også selv indehaver af et dobbeltmandat, foruden byrådet er det Regionsråd Nordjylland, men bekræfter at det er Pia Adelsteen der er problemet.

- Samarbejdet mellem Jan og mig har været fortræffeligt som i de seneste fire år. Den sidste i gruppen ser vi ikke så meget til. Vi ved godt, at hun har et job ovre i København, som hun også skal passe, siger han og kalder Jan Andersens farvel 'pisseærgerligt'.

'Voldsom reaktion'
Organisationskonsulent og hovedbestyrelsesmedlem  Steen Thomsen fra Dansk Folkeparti, siger næsten det samme, 'drønærgerligt', og kalder det 'fair nok' hvis man er imod DF's politik med at tillade dobbeltmandater, men 'en voldsom reaktion at melde sig ud på den baggrund'.

Jan Andersen, der er formand for sundheds- og omsorgsudvalget, blev valgt første gang til Mariagerfjord Byråd ved KV13 og genvalgt ved KV17 som spidskandidat, men med næstflest DF-stemmer efter den tidligere spidskandidat Jørgen Hammer Sørensen. Jan Andersen stillede tidligere op for en borgerliste ved KV09 uden at blive valgt.

Jørgen Hammer Sørensen kom i byrådet ved KV09 og blev genvalgt ved KV13 og KV17, hvor han også blev valgt til regionsrådet. Pia Adelsteen fik sin byrådsdebut i Mariagerfjord ved KV17 efter være valgt til byrådet i først Slangerup ved KV01 og siden Frederikssund ved KV05 og KV09. Hun blev valgt til Folketinget første gang ved FV07 og genvalgt ved FV11 og FV15.

 

Vi anbefaler

Navne

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Fordi mennesker betyder alt
Stillinger fra dkjob

Se alle aktuelle stillinger

Ritzau
Mest læste
Anmeldelser

Klummen af Michael Kjærgård