• Aktuelt

For første gang er der fremgang i småøers indbyggertal to år i træk

24. maj 2018, 14:01

40 flere i år end i 2017. Og to nye øer med eget postnummer

For andet år i træk er der fremgang i indbyggertallet på de 27 danske småøer under ét. Pr. 1. januar i år boede der i alt 40 flere på øerne end der gjorde 1. januar sidste år, og dengang var der 5 flere end forrige år.

Ellers skal småøerne helt tilbage i 2003 for at finde et år med samlet fremgang. Dengang var den på 67 personer, og før da var der fremgang i 2001 (8) og 1998 (142).

Før 1998 blev der ikke registreret befolkningstal på øerne hvert år, og derfor vides det ikke med sikkerhed, om der har været flere år med fremgang. I optællingsårene var der ikke, viser tallene tilbage til 1970, da småøerne opstod som begreb, da den daværende kommunesammenlægning fratog øerne deres status som selvstændige sognekommuner.

Største befolkningstal mønstres i dag af Orø i Holbæk Kommune (910), mens Fur (Skive Kommune) tegner sig for den største fremgang (28). Størst tilbagegang er er på Endelave (Horsens Kommune) og Lyø (Faaborg-Midtfyn Kommune) med 11 hver.

Laveste indbyggertal tegner Hjortø (Svendborg Kommune) sig for med 7, og det er endda en fremgang på 1. Lige efter følger Birkholm (Ærø Kommune), der er gået tilbage fra 9 til 8, men til gengæld har gjort sig bemærket ved at få eget postnummer sidste sommer.

Det gjorde også Lyø ved årsskiftet, således at nu 17 af småøerne har eget postnummer. Af de resterende ti ønsker seks ikke eget postnummer, mens fire er uafklaret.

 

Se dknyts dataudtræk fra Danmarks Statistik med tabel over alle bevægelser for alle 27 småøer i årene 2013-2018.

 

Vi anbefaler

Navne

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Fordi mennesker betyder alt
Stillinger fra dkjob

Se alle aktuelle stillinger

Ritzau
Mest læste
Anmeldelser

Klummen af Michael Kjærgård