Boligforening vil bygge i ny bæredygtig bydel

30 lejeboliger med grønne tage og vægge, slyngplanter, vandløb og vandlegeplads er nyt bud på regnvandshåndtering

SILKEBORG: Arbejdernes Byggeforening har købt en grund af Silkeborg Kommune til 30 lejeboliger med grønne tage og vægge i Silkeborgs nye bæredygtige bydel Gødvad Enge. Intentionen er at give et bud på håndtering af store mængder regn, som man ellers ser som et problem, og derfor får husene grønne tage og vægge med slyngplanter, som kan opsuge vand, en sti langs et vandløb tværs gennem området og en vandlegeplads for alle Gødvad Enges børn.

- Vi har længe været på vej med et bud på fremtidens almene bolig, og vi ser det som en udfordring at bygge bæredygtigt inden for de stramme økonomiske rammer, vi har som boligforening. Desuden er der blandt vores lejere stor interesse for at bo bæredygtigt og grønt, siger direktør i Arbejdernes Byggeforening René K. Rasmussen.

Projektet har været undervejs, siden Arbejdernes Byggeforening og Silkeborg Kommune i 2013 sendte en fælles ansøgning til By-, Bolig- og Landdistriktsministeriets konkurrence om fremtidens almene bolig. Projektet vandt ikke, men blev alligevel grundlag for videre samarbejde.

- Det er et spændende bidrag til vores nye bæredygtige bydel. Det gælder både byggeriet og tankegangen bag at blande leje- og ejerboliger. Vi lægger vægt på, at Gødvad Enge bliver et kvarter med et stærkt fællesskab, og der skal være plads til mennesker i alle livsfaser, siger borgmester Steen Vindum (V).

Byggemodningen er i gang, og Arbejdernes Byggeforening forventer byggestart i efteråret. Nogle af boligerne er i ét plan, andre i to. Årstiderne Arkitekter har tegnet projektet.

mk

 

Gødvad Enge
Gødvad Enge er en ny bæredygtig bydel med omkring 170 boliger på et 30 hektar stort område i det nordøstlige Silkeborg. Visionen er en bæredygtig bydel, der lader regnvandet være synligt til glæde for børn og voksne, og håndterer vandet inden for området. I et OPI-samarbejde har Silkeborg Kommune udviklet nye grønne løsninger til at byggemodne og håndtere regnvand. Eksempelvis får bydelen veje, der suger regnvand til sig som en svamp.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev