• Aktuelt
Arbejdsmiljøleder Britt Harpøth fra Struer Kommune og direktør Lars Kronborg fra Gjensidige Forsikring.

De, der er tættest på problemerne, styrer arbejdet

31. maj 2012, 9:48
Struer Kommune forbedrer arbejdsmiljøet og sparer samtidig penge. Det har udløst 'Den skandinaviske risikostyringspris 2012'

STRUER: Prisvinderen skulle findes blandt indsendte bidrag fra mange forskellige kommuner i Danmark, Norge og Sverige.

- På grund af krisetiden rammes kommunerne hårdt med konstante krav om besparelser. Derfor har vi besluttet, at vi i år vil give prisen til den kommune, som i løbet af 2011 har gennemført et nytænkende og besparende tiltag inden for kommunal risikostyring. Et tiltag, der samtidig kommer kommunen og dens borgere til gavn. Konkurrencen har været hård, men der var ingen tvivl om, at Struer Kommunes fokuserede arbejdsmiljøindsats skal belønnes, sagde Lars Kronborg, direktør i Storkunde & Offentlig i Gjensidige Forsikring, i sin begrundelse.

Ved hjælp af en fokuseret og systematisk indsats, hvor kommunen bl.a. har ansat en særlig trivsels- og arbejdsmiljøkonsulent, er det lykkedes at nedbringe sygefraværet, fastholde medarbejdere og reducere antallet af arbejdsskader. I runde tal er antallet af sygemeldte pr. dag faldet fra 120 i 2008 til 90 i 2011. Det betyder, at kommunen har sparet ca. 7,5 mio. kr. Samtidig er antallet af skader i forhold til ergonomi og arbejdsstillinger på ældreområdet faldet fra 34 skader i 2008 til ni skader i 2011. Derudover har kommunen også været i stand til at minimere eksterne konsulentudgifter med min. 1,5 mio. kr. i 2011.

Lokal forankring

- Målet med risikostyringsprisen er også at inspirere andre kommuner. Her er det vigtigt at pege på et af de helt centrale punkter i Struer Kommunes succes, som er, at det er dem, der er tættest på problemerne, der styrer arbejdet. I Struer Kommune er trivselssamtaler, den lokale arbejdsmiljøindsats og forebyggelse af sygefraværet nu forankret lokalt, siger Lars Kronborg.

Arbejdstilsynet er også tilfreds med kommunen, der således i 2010 gav ikke mindre end 36 grønne smileys ud af 36 mulige til kommunen.

Udover diplom og hæder modtog Struer Kommune sammen med prisen en gave, som består af en invitation for to personer til at deltage i Public Risk Management Associations årlige risk management konference for den offentlige sektor, som afholdes i Florida, USA, til næste år i juni.

Bag uddelingen af prisen, som er indstiftet af Gjensidige Forsikring, står en uvildig dommerkomité. Komitéens arbejde varetages af European Institute for Risk Management.

Vi anbefaler

Navne

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Fordi mennesker betyder alt
Stillinger fra dkjob

Se alle aktuelle stillinger

Ritzau
Mest læste
Anmeldelser

Klummen af Michael Kjærgård