Beredskabsfolk ønsker orlov til nødhjælpsarbejde

OK 11 International udsendelse kommer både den enkelte og hele beredskabet til gode
KORT NYT20. JAN 2011 15.14

Sidste år sendte Beredskabsstyrelsen over 100 personer af sted for at hjælpe i katastrofeområder i udlandet. Men kun meget få kom fra de kommunale beredskaber, og en del af forklaringen kan være, at de ansatte i de kommunale beredskaber ikke har en egentlig ret til at holde orlov for at deltage i internationalt hjælpearbejde.

Men det kan nu blive ændret, for i de igangværende overenskomstforhandlinger er retten til orlov et af kravene fra Det Offentlige Beredskabs Landsforbund, oplyser beredskabsinfo.dk.

- Vi ved, at mange af dem gerne vil rejse ud, men de nuværende regler gør det vanskeligt, siger formanden for de kommunalt ansatte beredskabsfolk, Michael Petersen.

- Det tager for lang tid, når man først skal søge orlov, og vi har set eksempler på, at ledelsen har sagt nej, men hvor man kunne have fundet en løsning sammen med kollegerne.

- Medarbejderne får erfaringer og oplevelser under helt andre forhold, end de er vant til hjemmefra. De skal ofte improvisere, og det giver færdigheder både på det personlige og det faglige plan. Og det kommer kommunale beredskab til gode, mener han.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt