Vordingborg fik ret over for BT

Avisen brød god presseskik og bragte misvisende oplysninger om kommunaldirektørens løn
KORT NYT17. DEC 2010 12.34

VORDINGBORG: Pressenævnet har givet Vordingborg Kommune medhold i, at BT tilsidesatte god presseskik og bragte misvisende oplysninger, da avisen i oktober skrev, at kommunaldirektør Tomas Therkildsen havde fået lønforhøjelse. Pressenævnet har derfor pålagt BT at bringe nævnets 26 linjer lange kritik i både den trykte avis og på www.bt.dk, opplyser kommunen.

BT antydede, at kommunalbestyrelsen i Vordingborg havde givet kommunaldirektør Tomas Therkildsen lønforhøjelse efter hans ansættelse, og at en sådan lønforhøjelse tidsmæssigt faldt sammen med, at kommunen fik lov til at hæve kommuneskatten i 2011.

Kommunaldirektør Tomas Therkildsen har ikke fået lønforhøjelse men har fortsat den løn, som han fik da han tiltrådte stillingen den 1. april 2010. En løn som er fastsat via centrale aftaler og overenskomster mellem DJØF og KL, og som kommunalbestyrelsen ikke har haft indflydelse på.

- Vi syntes, at BT med sine artikler antydede noget, som på ingen måde var rigtig og samtidig tegnede et urigtigt billede af kommunalpolitikerne i Vordingborg som økonomisk uansvarlige. Derfor valgte vi at indbringe sagen for Pressenævnet, og det glæder mig, at nævnet har givet os ret, siger borgmester Henrik Holmer (S).

ka

Se flere stillinger
Nyhedsbrev