Miljøminister udsætter giftsejlads til Nyborg

Miljøminister Karen Ellemann (V) har i dag bedt Miljøstyrelsen sætte sagen om transport af HCB-affald fra Australien i bero. Hun vender dermed på en tallerken efter politisk pres
2. DEC 2010 15.01

NYBORG: Miljøstyrelsen skal således orientere selskabet Orica om den politiske situation i Danmark og ønsket om, at den første skibsladning med HCB-affald ikke afsejler fra Australien foreløbigt. Det oplyser Miljøministeriet.

- Der har været så meget utryghed både i offentligheden og fra politisk side, at jeg derfor ikke finder det rigtigt, at skibet skal afsejle nu. Samtidig har jeg besluttet, at jeg vil drøfte situationen igennem med min australske kollega Tony Burke, siger Karen Ellemann.

Der har den seneste tid været rejst en række historier i medierne om kvaliteten af den godkendelse, der ligger bag transporten og Australiens evne til selv at håndtere affaldet. Ligeledes har der været en debat om beredskabet og miljøgodkendelsen af Kommunekemi. Myndighederne har imidlertid afvist, at der er sket fejl eller er usikkerhed omkring tilladelsen og sikkerheden.

Oppositionen i Folketinget S, SF og Enhedslisten har presset på for at stoppe transporten af gift fra Australien til Kommunekemi i Nyborg. De to løsgængere, kristendemokraten Per Ørum Jørgensen og Christian H. Hansens parti Fokus er også imod gifttransporten.

 

tj 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt