Næstved årets elevplads

Næstved årets elevplads

God introduktion, internationale muligheder, indflydelse og opmærksomhed. Det var nogle af de rosende ord, der blev hæftet på Næstved Kommune, da den blev udnævnt til Årets Læreplads 2010

NÆSTVED: Udnævnelsen foregik blandt mere end 200 offentlige og private arbejdsgivere, primært i Region Sjælland, af ZBC - Zealand Business College.

Begrundelsen lød bl.a.: 'En uddannelse, der er alsidig og ruster eleverne til fremtidens arbejdsplads. En uddannelse, som eleverne selv har indflydelse på, hvor de bliver inddraget i mange forskellige og vigtige opgaver. Og bliver rystet godt sammen under et grundigt introduktionsforløb, hvor de kommer rundt i alle dele af kommunen.'

Uddannelsesdirektør ved ZBC Morten Emborg fremhævede i valget af Årets Læreplads 2010, at eleverne i Næstved Kommune bliver rustet til fremtidens arbejdsplads med en afvekslende, alsidig og udfordrende uddannelse. Han takkede Næstved Kommune for et godt samarbejde, for høj kvalitet og for at tage eleverne alvorligt og vise dem stor tillid.

Det var elev Tina Nedergaard, der havde indstillet Næstved Kommune. Hun fremhævede blandt andet introduktionsforløbet:

- Da jeg startede som elev, havde jeg en idé om inden for, hvilket område jeg gerne ville side. Jeg havde ikke det vilde overblik og alle forvaltninger. Jeg synes derfor, det var rigtig godt med en måneds intro, hvor vi elever kunne lære hinanden at kende og os 2. års elever har fået et rigtig godt sammenhold.

Uddannelsen som kontorelev tager to år. I uddannelsen stifter man bekendtskab med administration, økonomi, borgerbetjening og personaleadministration. Man har perioder med skolegang på ZBC og på kommunen. I år fik Næstved Kommune 243 ansøgninger og optog otte elever.

ka