Vesthimmerland samler 50 virksomheds-mentorer

Jobcentret har omlagt kursen og satser på aktivering hovedsaglig i private virksomheder - og dertil er der foreløbig uddannet op mod 100 mentorer, men håbet er at skaffe endnu flere

VESTHIMMERLAND: Nogle ledige har svært ved at falde til i en virksomhed og indgå i det fællesskab der er afgørende for om man kan bide sig fast på arbejdspladsen. Til at lette denne overgang har Jobcentret opstartet en særlig uddannelse som Jobmentor. En Jobmentor er en ildsjæl i virksomheden der udpeges og uddannes af Jobcentret og som har lyst til at gøre en forskel for andre.

Mentoren er indgangen til virksomheden for den ledige og Jobcentret og skal sikre at den ledige falder til i virksomheden.

Udover at passe deres daglige arbejde i produktion eller service, er de nærmeste kontaktperson for en eller flere ledige, der skal bringes nærmere til arbejde eller uddannelse.

Jobcenter Vesthimmerland har indenfor de seneste 2 år omlagt aktiveringsstrategien så aktiveringen hovedsageligt foregår på rigtige virksomheder. Det betyder at praktikanten oplever en virksomhed med produktion og service, hvor de får kollegaer og indgår på lige fod med de andre ansatte.

Jobcenteret og det Lokale Beskæftigelses Råd afholder 25. november konference for omkring 50 tilmeldte mentorer i private virksomheder og offentlige institutioner.

- Mentorfunktionen er kommet for at blive, og jeg er glad for at så mange virksomheder og mentorer stiller op for at hjælpe de af vores ledige, der har brug for ekstra støtte. Der vil i fremtiden blive brug for flere mentorer, så det er mit håb at konferencen kan være med til at sætte fokus på behovet, siger Jobcenterchef Hanne Neergaard.

I forbindelse med konferencen udnævnes årets mentor og årets mentorvirksomhed.

I forbindelse med den virksomhedsrettede strategi har Jobcentret uddannet op mod 100 mentorer fordelt på virksomheder og offentlige institutioner.

Se flere stillinger
Nyhedsbrev