Seks universiteter konkurrerer om nyt, stort iværksætter-center

Seks universiteter konkurrerer om nyt, stort iværksætter-center

Aalborg, Århus, Odense og København er inde i opløbet, og Erhvervs- og Byggestyrelsen har modtaget forslag med budgetter på 35 – 45 mio. kr. fra seks universiteter. Vinderen bliver kåret fredag den 19. november
3. NOV 2010 10.32

Seks af landets otte universiteter har budt ind i konkurrencen om at få midler til at etablere Danmarks kommende entreprenørskabscenter.

De seks universiteter i opløbet er Syddansk Universitet, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Københavns Universitet KU, DTU og CBS.

Alle forslagene præsenterer rammer for et tre-årigt forløb for undervisning i entreprenørskab. Budgetterne varierer fra 35 - 45 mio. kr. Finansieringen vil komme fra statslig medfinansiering, de regionale vækstfora, øvrige sponsorer og universiteterne selv.

Vicedirektør Anders Hoffmann, Erhvervs- og Byggestyrelsen siger i en pressemeddelelse:

- Det er glædeligt, at der er kommet så seriøse og ambitiøse forslag. Flere undersøgelser har peget på, at Danmark halter efter de bedste lande inden for universiteternes fokus på entreprenørskab. Alle forslagene vil kunne give et væsentlig løft til den placering.

Konkurrencen blev udskrevet af styrelsen i august, efter at Danmarks Vækstråd i foråret pegede på, at der er et særligt behov for at løfte iværksætterindsatsen specielt på universiteterne.

Vinderen offentliggøres fredag 19. november på Uddannelseskonferencen, der finder sted under iværksætterugen i uge 46.

mou

Juryen:
Stina Vrang Elias, adm. direktør i DEA/FUHU (formand), Søren Nedergaard, kontorchef i Universitets og Bygningsstyrelsen, Carla Camilla Hjort, stifter af Artrebels, Carsten Snedker, managing partner, Innoption, Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden og Charles Edqvist, professor, Centre for Innovation, Research and Competence in the Learning Economy, Lund University.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt