Effektiviseringer for milliarder til diskussion

Effektiviseringer for milliarder til diskussion

Den 8. september skydes Digitaliseringsmessen10 i gang i Odense. Her mødes kommunalpolitikere, kommunaldirektører, kommunale it-chefer og chefer for borgerservice for at drøfte fremtidens it-løsninger, som skal sikre effektiviseringer

- Opgaverne skal løses på højt niveau i landets 98 kommuner trods budgetudfordringerne. Vi skal derfor sikre, at flere borgere møder kommunen digitalt. Og vi skal blive bedre end i dag til at udnytte de muligheder, som it giver på langt flere områder. Derved kan vi være med til at sikre det økonomiske råderum for landets kommuner.

Sådan siger Erik Nielsen (S), formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg og borgmester i Rødovre Kommune, forud for årets digitaliseringsmesse, der afholdes i morgen, den 8. september. Det oplyser KL i en presemeddelelse.

Messen samler over 1200 deltagere fra den offentlige sektor, herunder samtlige 98 kommuner og IT-leverandørerne. Messen klæder parterne på til øget samarbejde om at imødegå de aktuelle udfordringer i kommunerne med stramme budgetter.

Formålet med messen er at give kommunerne større viden om de muligheder, som it-løsninger kan give og give leverandørerne input til at gøre deres produkter endnu bedre.

- Kommunerne får endnu relativt få digitale henvendelser, mens henvendelser via de traditionelle kanaler - post, telefon og personligt fremmøde - stadig fylder meget. Da en personlig henvendelse til en kommune i dag koster 100 kr. og en digital henvendelse koster 5 kr., er der store gevinster at hente for kommunerne ved at få mange flere borgere til at kommunikere digitalt, fx ved at skrive sig op til en institutionsplads via nettet.

- Målet med messen er, at kommunerne i endnu højere grad går sammen og udvikler nye it-løsninger og søger nye måder at møde borgerne på, siger projektleder Bjørn Borre, KL's Center for Borgerbetjening og IT-politik.

Diskussionerne på messen vil bl.a. tage udgangspunkt i kommunernes fælles digitale strategi, som KL netop har sendt i høring i landets kommuner. Strategien indeholder forslag til effektiviseringer for milliarder af kroner. Effektiviseringer, som skal findes gennem øget digitalisering af borgerkontakten og bedre tilrettelæggelse af arbejdet.  

KL forventer, at udkastet til strategien bliver drøftet politisk af alle landets kommuner i de kommende måneder.

Der er dagen igennem debatoplæg ved bl.a. videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen samt topchefer fra den offentlige og private sektor.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt