Konkurser rammer især yderområderne

I løbet af august er 421 virksomheder gået konkurs, hvilket er en stigning på mere end 17 pct. sammenlignet med august sidste år
KORT NYT6. SEP 2010 16.04

Det viser en ny analyse fra kredit- og analysevirksomheden Experian.

I løbet af august måned har 421 virksomheder måttet give op og dreje nøglen om på grund af konkurs - 17,6 pct. flere end august sidste år. Kigger man på, hvor i landet konkurstallene stiger mest, er det Lolland-Falster, Bornholm og Midt- og Vestjylland, der melder om de største relative stigninger i antallet af konkurser i august.

Brancherne Undervisning, Forsyningsvirksomhed og Kultur, Forlystelser og Sport, har oplevet de relativt største stigninger i antallet af konkurser sammenlignet med august 2009. Der har været et fald i antallet af konkurser inden for seks brancher med Landbrug, fiskeri mm., som den branche med største relativt fald.

Trods en stigning i antallet af konkurser blandt danske virksomheder, er der alligevel tegn på gryende optimisme i dansk erhvervsliv.

De seneste fire måneder har der været en stigende interesse for at starte egen virksomhed, og i de første otte måneder af 2010 har der været 133 flere nyetableringer, end der var i 2009. Alene i august er 1.330 nye virksomheder blevet etableret, hvilket er en stigning på 10,9 pct. i forhold til august 2009.

Se geografisk fordeling og læs mere

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt