Fattige kommuner anbringer færre børn uden for hjemmet

Fattige kommuner anbringer færre børn uden for hjemmet

Listen toppes ikke overraskende af store kommuner som København, Aalborg og Århus, men lige efter kommer en stribe af landets fattige kommuner
2. SEP 2010 14.43

Det viser nye tal fra Ankestyrelsen.

Samlet set har landets kommuner skåret antallet af anbringelser ned med en femtedel i 2009 i forhold til året før, skriver Ritzau.

Det er kommuner som har fået penge fra regeringens pulje for særligt vanskeligt stillede kommuner eller som vil sætte skatten op for at få budgettet til at hænge sammen.

Lolland har fra 2008 til 2009 har skåret antallet af anbringelser ned fra 88 til 51. Trods sin beskedne størrelse er kommunen nummer fire på listen over kommuner, som skærer mest ned på anbringelser.

- Vi har sat mange ressourcer ind på forebyggelse og tidlig indsats over for børnefamilierne, og det tror jeg, er en forklaring på faldet. Vi har brugt mange flere penge på området, end vi havde regnet med, så det er bestemt ikke, fordi vi sparer. Vi har en lov, som vi skal overholde, og det agerer vi ud fra, siger Linda Sommer (K), der er formand for kommunens børne- og ungeudvalg.

Socialminister Benedikte Kiær (K) vil have en forklaring på de færre anbringelser fra de 10 første kommuner på listen.

tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt