Tårnby gav ulovlig støtte til bådudstyrsbutik

Tårnby gav ulovlig støtte til bådudstyrsbutik

En butik i Kastrup Lystbådehavn, der sælger bådudstyr, har fået 700.000 kr. i kommunal støtte i strid med konkurrenceloven og skal tilbagebetale 80.000 kr.
23. JUN 2010 13.23

TÅRNBY: I marts 2004 udlejede Tårnby Kommune lokaler til butikken i Kastrup Lystbådehavn. Det skete uden at få vurderet markedslejen og uden at annoncere lejemuligheden offentligt. En uvildig vurderingsrapport, som Konkurrencerådet har fået udarbejdet, viser, at lejen for lokalerne har været betydeligt under markedslejen, oplyser styrelsen.

På den baggrund har Konkurrencerådet afgjort, at der er tale om offentlig støtte i strid med konkurrenceloven. Tårnby Kommune får derfor påbud om at opkræve en leje, der svarer til markedslejen.

Ulovlig offentlig støtte skal som udgangspunkt tilbagebetales. Det vurderes, at den ulovlige støtte udgør over 700.000 kroner. Konkurrencerådet har afgjort, at butikken alene skal betale 80.000 kroner tilbage til Tårnby Kommune. I fastsættelsen af beløbet er der taget hensyn til, at der er usikkerhed forbundet med at opgøre markedslejen, og at butikken er en mindre næringsdrivende, der har været i god tro.

Vicedirektør i Konkurrencestyrelsen, Kim Sparlund, udtaler:

- Sagen er principiel. Den viser, at kommuner skal være opmærksomme på, at salg og udlejning af kommunale ejendomme og grunde sker på markedsvilkår. Hvis ikke kan der være tale om ulovlig offentlig støtte.

- Offentlig støtte forvrider konkurrencen. Det går ud over de andre virksomheder på markedet og i sidste ende forbrugerne. Derfor er det vigtigt, at der bliver grebet ind, så konkurrenceforholdene bliver genoprettet.

ka

Se flere stillinger
Nyhedsbrev