6,7 millioner for én plads - 9,5 millioner for fire

14. apr 2010, 7:30
Siden oktober har Region Midtjylland har haft fire voksne, voldelige autister i et samlet døgntilbud i Skals - med både faglige og økonomiske samdriftsfordele

Af Knud Abildtrup

MIDTJYLLAND: I forrige uge var store dele af den kommunal- og regionalpolitiske debat optaget af kostbare enkeltmandsprojekter, der kunne løbe op i både 5, 6 og 7 millioner - udsprunget af en konkret eksempel fra Kalundborg, hvor borgmester Martin Damm (V) tog bladet fra munden. Og borgmester i Holstebro, H.C. Østerby (S), slog i en kronik her på dknyt til lyd for at tage den ømtålelige debat.

Samdrift har været på tale flere steder i landet og er bl.a. gennemført i Odense Kommune, men også i Region Midtjylland ser man oplagte fordele i at lægge ressourcerne sammen - i modsætning til de ofte akutte foranstaltninger, der blev taget af nød i kommunerne.

I foråret 2009 fik Hinnerup Kollegiet flere forespørgsler på helhedstilbud til beboere, der forudsatte viden om autisme-pædagogik og samtidig kunne håntere sikkerheden både i forhold til andre beboere og personalet.

Det førte i efteråret til en projektenhed i Skals - Højskolebakken - med plads til fire beboere med brug for fast struktur - i en nedlagt håndarbejdsskole, som blev ombygget med lejligheder velegnet til den nødvendige, individuelle skærmning og struktur.

Hvor udgifterne til en enkelt bruger årligt løber op i 6,7 millioner, kan det for fire beboere gøres for bare 9,5 millioner, oplyser direktør Anne Jastrup.

Priserne er opgjort i forhold til såkaldt 1-1 støtte - altså en ansat til en beboer - i vågne timer, ekstra tilkalde-sikkerhedsnormering og om natten to nattevagter.

Anne Jastrup understreger, at Region Midtjylland har som bevidst strategi at arbejde efter samdriftfordele både for at reducere udgifterne til de dyre enkeltmandstilbud - og drage fordele af de muligheder, det giver for at skabe et fagligt miljø blandt personalet.

Regionen arbejder også sammen med kommunerne om at oprette tilbud.


Foto: Højskolebakken, Skals, Region Midtjylland

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt
Stillinger fra dkjob

Se alle aktuelle stillinger

Ritzau
Mest læste
Pressenævnet