Offentligt ansatte 'skylder' i løn

De fleste har fået for meget i løn, så næste års overenskomst-forhandlinger starter med, at de skal 'betale tilbage'
9. MAR 2010 14.49

Der er udsigt til ingen eller meget små lønforhøjelser til de fleste offentligt ansatte, når overenskomsten i foråret 2011 skal fornyes. Inden året er omme, er de offentligt ansatte nemlig steget mindst 0,7 procent for meget i løn. Så mens privatansatte ved årets overenskomstforhandlinger kæmpede eller kæmper for at bevare reallønnen, så skylder de offentligt ansatte arbejdsgiverne penge. Det fortæller Avisen.dk.

Situationen skyldes, at der i offentlige overenskomster er en indbygget en regel, som gør, at lønnen reguleres efter lønudviklingen på det private arbejdsmarked. Men finanskrisen har påvirket lønstigningerne på det private arbejdsmarked så meget, at de offentlige lønstigninger, som blev aftalt for to år siden, nu faktisk er steget mere end de private. Faktisk betyder ordningen, at alle - fra sosu-assistenter til embedsmænd og skolelærere - skulle være gået ned i løn med mindst en procent den 1. oktober.

- Det bliver op af bakke fra starten, når man begynder sådan. Det bliver vanskelige forhandlinger med meget lave rammer, hvor man også vil skele til det private, siger Jakob Bang, forbundssekretær i fagforbundet FOA til avisen.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt