Arvepenge skal gå til cykel- og gangbro

Det afgjorde et flertal i Aalborg byråd i går, men skifteretten har det sidste ord i sagen
9. MAR 2010 7.38

AALBORG: Et flertal bestående af Socialdemokraterne bortset fra et enkelt medlem, SF, Det Radikale Venstre samt det ene af DF's to medlemmer stemte i eftermiddag for, at 6,5 millioner kroner fra arven efter Hanne Marie Mortensen skal bruges på en cykel- og gangbro over Limfjorden, mens resten afsættes i det tidligere Hals Kommune, skriver Nordjyske.

Venstre ønskede pengene anbragt i en fond til brug for det område, der udgjorde Hanne Marie Mortensens bopælskommune, da hun skrev testamente i 1992, Hals Kommune, mens de konservative foreslog pengene sat til side, indtil der indfandt sig egnede projekter i samme område.

I månedsvis er bølgerne gået højt om, hvorvidt arven efter Hanne Marie Mortensen tilkommer den tidligere Hals Kommune, eller den nuværende Aalborg Kommune Alligevel har ingen henvendt sig til Skifteretten i Aalborg, selv om det er denne instans, der kan afsige dom i sagen.

- Skifteretten må tage ansvar og gå ud med, at det er en mulighed at anlægge sag ved skifteretten. Jeg vil sikre mig, at borgerne i Hals ikke bagefter siger: Hvorfor fortalte ingen os det, siger skifteretschef Hans Mosbæk.

Skifteretschefen understreger, at han ikke tager stilling i arvestriden.

- Men det er en overordnet opgave for skifteretten, at afdødes ønske føres ud i livet.

tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt