DMU vil ikke byde på Miljøstyrelsens betingelser

Danmarks Miljøundersøgelser får for tiden flere af sine opgaver sat i udbud efter opsigelsen sidste sommer, men vil ikke byde ind på dem igen for enhver pris
8. MAR 2010 12.00

Af Knud Abildtrup

Også institutionen Danmarks Miljøundersøgelser, DMU, udsættes nu for udbud. I juli sidste år opsagde Miljøministeriet dele af sin kontrakt med DMU - for at bane vejen for udbud af en række af de opgaver, som forskningsinstitutionen i mange år har løst..

I første omgang gælder det tre opgaver, og senere på året skal der komme yderligere en klump. I alt opgaver til en værdi af ca. 19 mio. kroner ud af en samlet kontraktsum med DMU på ca. 158 mio. kroner.

Specialkonsulent Susanne Martens fra Miljøministeriets Koncernforvaltning oplyser nu over for dknyt om de tre første udbud, det endte med:

  • Miljøstyrelsens kontrolanalyser af bekæmpelsesmidler: DMU, Teknologisk Institut og Eurofins har budt
  • Miljøstyrelsens risikovurdering af mikrobiologiske bekæmpelsesmidler: Ingen tilbud modtaget
  • By- og Landskabsstyrelsens referencelaboratorium for miljøfremmede stoffer: DMU og Eurofins har budt

Direktør i DMU, Henrik Sandbech, forklarer over for dknyt, at DMU har valgt ikke at byde på den ene af de tre opgaver, fordi Styrelsen i udbuddende omtaler teknisk rådgivning og ikke som hidtil forskningsbaseret rådgivning:

- Det skal gøres ordentligt, men det er jo en on-going diskussion mellem Miljøstyrelsen og Århus Universitet, siger Sandbech, der samtidig ikke mener, andre i landet vil kunne løse den pågældende opgave om risikovurdering af mikrobiologiske bekæmpelsesmidler.

-  Og vil gerne løse opgaven - men på ordentlige betingelser.

Nu vurderer Miljøministeriet tilbuddene og meddeler efterfølgende tilbudsgiverne resultaterne.

- Det bliver spændende, om der er leverandører på markedet, der kan konkurrere med DMU, sagde daværende miljøminister Troels Lund Poulsen (V) - og et par har således vist sig.


Eurofins indgår i den internationale laboratoriegruppe Eurofins - en af verdens førende med mere end 8.000 ansatte og 150 afdelinger i 30 lande. I Danmark er der afdelinger i Galten, Vejen, Holstebro, Hørning, Odense og Vallensbæk.

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt