Tidlig budget-strid i Århus

Baserer næste års budget på et øget blokktilskud. Det holder ikke, lyder det fra den borgerlige opposition, der har taget forbehold for det såkaldt tekniske budget
2. MAR 2010 11.03

Regeringens udmelding overfor kommunerne har været klar - nulvækst. Imens baserer Århus Kommune sit foreløbige budget - det såkaldte tekniske budget - for 2011 på, at kommunen får forhøjet sit bloktilskud fra staten. Det fortæller århus.dk.

Men det holder slet ikke, mener det Venstre og de konservative, som nu har taget forbehold for det tekniske budget. Partierne er bekymrede over, at borgmester Nicolai Wammen (S) efter deres mening ignorerer regeringens meldinger.

Budgettet viser, at der ved de kommende budgetforhandlinger skal findes knap 12 mio. kr., hvis kommunen skal opretholde sit nuværende serviceniveau i 2011. Hvis det ender med nulvækst, mangler man endnu flere penge, mener oppositionen.

Det afviser borgmester Nicolai Wammen (S) ikke, men han fastholder at udgangspunktet i det tekniske budget er realistisk.

Det endelige budget først kan lægges efter sommerferien, når økonomiforhandlingerne mellem KL og regeringen er færdige og den samlede kommunale økonomi er kendt.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt