Minister kræver redegørelse af Brønderslev

Den nye socialminister, Benedikte Kiær (K), kræver nu en redegørelse fra Brønderslev Kommune i sag om omsorgssvigt
1. MAR 2010 7.00

BRØNDERSLEV: - Med de forskellige oplysninger, der foreligger, så vil jeg have en samlet redegørelse fra kommunen. Den skal fortælle, hvilke oplysninger kommunen har fået hvornår, og hvordan kommunen har reageret på oplysningerne, siger Benedikte Kiær til Ritzau.

Formand for børneudvalget i KL, Jørn Sørensen (R), beskylder Brønderslev Kommune for at bære et ansvar for, at mishandlingen ikke blev stoppet tidligere i familien, der sidste år flyttede til kommunen fra Skanderborg Kommune.

- Når der kommer en familie med ni børn, så bør der være en hel masse røde lamper, som blinker. Jeg er sikker på, at kommunen har fået at vide, hvilke foranstaltninger fraflytningskommunen har sat i værk, siger Jørn Sørensen.

Formanden for Folketingets socialudvalg, Martin Henriksen (DF), kræver nu via udvalget en større ministeriel undersøgelse af den socialdemokratiske Brønderslev Kommune. Det sker efter, at Berlingske Tidende oplyser, at kommunen var advaret om problemfamilien fra både lokale borgere og fra problemfamiliens tidligere bopælskommuner.

De konservative vil bruge sagen til, at der bliver taget bedre og tidligere hånd om de udsatte børn.
- Derfor er det helt afgørende, at tegn på mistrivsel tages alvorligt, når de bliver indberettet til myndighederne, siger socialordfører, Vivi Kier.

cgt 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt