Socialminister: Kvoter er ulovlige i anbringelsessager

Det er i orden, kommunerne har målsætninger og visioner på anbringelsesområdet, men man må ikke have en fastlagt kvote, fastslog socialminister Bendikte Kiær (K) i et samråd i Folketinget
26. FEB 2010 12.36

Af Thomas Jensen

FOLKETINGET: Kalundborg, Faxe og andre kommuner har været på kanten af Serviceloven i spørgsmålet, om økonomien spillede for stor en rolle i anbringelser af børn og unge. Den nye socialminister Benedikte Kjær (K) gik i klinch med oppostitionens spørgsmål i krydsfeltet mellem økonomi, ledelse og barnets tarv i anbringelsessager i et samråd i Folketinget klokken 12.00 i dag.

- Det er godt og henisigtsmæssigt, hvis ledelsen i en kommune har ambitioner og målsætninger på anbringelsesområdet for sagsbehandlerne. Fx at man vil nedbringe anbringelser udenfor hjemmet, sagde ministeren.

- En anbringelse må dog aldrig stoppe af økonomiske årsager. Der skal foretages en konkret og individuel vurdering. Det er ikke lovligt at have en kvote for anbringelser, fastslog ministeren.

Ifølge ministeren arbejdes der på højtryk med styrings-udfordringen sammen med KL. Kommunernes aktivitetsniveau er nemlig ikke fulgt med de stigende udgifter på det specialiserede børne- og ungeområde.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt