Esbjergs minibusser må bygges om

14 minibusser til børnehavebørn må føres tilbage til normalindretningen, siger Færdselsstyrelsen
26. FEB 2010 6.33

ESBJERG: Siden torsdag den 28. januar har Dagtilbuds 14 'minibusser' til transport af børn holdt stille, idet de ikke opfylder nye EU-bestemmelser vedrørende sikkerhedsseler, oplyser kommunen.

En inspektør fra Færdselsstyrelsens Bilteknisk afdeling har inspiceret busserne, og Færdselsstyrelsen bekræfter, at de monterede H-seler ikke opfylder bestemmelserne, samt at regler om antallet af siddepladser og regler om sikkerhedsudstyr for børn også strider mod de gældende bestemmelser.

Færdselsstyrelsen er kommet med to forslag til lovliggørelse. Fælles for begge løsninger er, at passagerantallet skal nedsættes.

Det ene løsningsforslag går på, at 'minibusserne' reetableres med originale sæder og sikkerhedsseler, således at personantallet ikke overstiger ni personer inkl. fører.

Derudover skal der anvendes særligt sikkerhedsudstyr for børn (autostol, selepude), tilpasset barnets højde og vægt. Det andet løsningsforslag indebærer, at busserne indrettes med fremadvendende multisæder, som kan benyttes af både børn og voksne.

ka

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt