Ikke nok at ændre styreform i bykommuner

Politikerne har også et ansvar for at det lykkes at gøre op med magistratstyret - hele kulturen på rådhusene mellem politikerne skal ændres, mener ekspert
25. FEB 2010 6.28

Statsminister Lars Løkke Rasmussens løfte om at ændre på de store bykommuners magistratstyre er ikke nok. Hvis det skal lykkes, må politikere og embedsmænd være villige til afgørende at ændre på samarbejds-kulturen. Det vurderer lektor i offentlig forvaltning på Københavns Universitet, Gunnar Gjelstrup, overfor Politiken.

Fremover skal de magistrats-styrede bykommuner - med København i spidsen - have et flertalsstyre som det kendes fra landets øvrige kommuner. Et politisk flertal skal sætte kursen i stedet for at lade borgmestre for de største partier overtage kontrollen med de store forvaltninger. En ændring er en  nødvendighed, mener Gunnar Gjelstrup.

- Det har nærmest været syv forskellige kommuner. Men ændringen er ikke nok. Nedenunder er der skabt en særlig politisk-administrativ samarbejdskultur, som ikke forsvinder af sig selv. Det vil være et sejt træk at skabe en anden måde at spille sammen politikerne indbyrdes og i samarbejdet mellem politikere og embedsmænd, siger han. 

mou 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt