Minister i samråd om eksplosion i udgifter til fejl på privathospitaler

- Privathospitalerne skal ikke længere have lov at begå fejl på det offentliges regning. Konsekvensløsheden fører blot til flere fejl, som det offentlige må tage sig af ved at udbetale erstatning eller efterbehandle, siger Anne Baastrup (SF)
18. FEB 2010 10.43

FOLKETINGET: Det offentlige skal ikke blive ved at lægge pengepung til, at privathospitaler fejlbehandler på stribe, siger SFs fungerende sundhedsordfører Anne Baastrup. Det sker efter, at nye tal fra Patientforsikringen viser, at udgifterne til erstatninger på grund af fejl på privathospitaler på bare et år er steget med 134 pct.

- Privathospitalerne skal ikke længere have lov at begå fejl på det offentliges regning. Konsekvensløsheden fører blot til flere fejl, som det offentlige må tage sig af ved at udbetale erstatning eller efterbehandle. Når man tænker på, hvor meget sundhedsministeren ellers udbreder sig om kvaliteten ved privat behandling, er det påfaldende, hvor tavs han er i denne sag, mener Anne Baastrup.

Oppositionen har tidligere foreslået, at privathospitaler skulle bidrage til Patientforsikringen ud fra princippet om, at skadevolderen skal stå til ansvar. Men den diskussion har sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) ikke villet gå ind i. Derfor vil SF sammen med Socialdemokraterne nu have ministeren i tale ved et samråd om sagen.

- Vi kræver en redegørelse fra ministeren om årsagerne til de mange fejl på privathospitalerne. Og så må han svare på, om han stadig finder det rimeligt, at det er det offentlige, der skal til lommerne, når de private laver fejl på stribe.

tj

 

For yderligere kommentarer, kontakt Anne Baastrup 33 37 44 02

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt