Penge til velfærdsteknologi går udenom kommuner

Men kommunerne må kigge langt efter penge til velfærdsteknologi fra regeringens fond. De fleste penge går til hospitalerne
15. FEB 2010 8.44

Robotter til både støvsugning, vask og pleje. Det er ifølge regeringen løsningen på fremtidens mangel på hænder og det stigende antal ældre i landets trængte kommuner. Derfor oprettede den sidste år Fonden til Anvendt Borgernær Teknologi for at sætte skub i udviklingen.

Men de ældre kan kigge langt efter ny smart dansk teknologi, for ifølge en opgørelse fra Ingeniørforeningen har fonden kun brugt 71 af de uddelte 420 millioner kroner til ny teknologi ude hos de svage og syge borgere, skriver Nordjyske.

I Odense Kommune har man som et af de eneste steder ansat en direktør for velfærdsteknologi, og han kan godt kende problemet.

- Vi må erkende, at de første runder havde en snert af for meget sundhed, for regionerne har et stærkere apparat end kommunerne, men vi er ved at komme bedre med, siger direktør for Velfærdsteknologi, Henning Seiding, der nu også skal stå i spidsen for en storsatsning i hele Region Syddanmark.

tj

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt