Snart ny udsigt fra Rådhuset

Nedrivning af den omstridte sorte busterminal på Rådhuspladsen i København, der i 14 år har været københavnernes yndlingshadeobjekt, begyndte i den nærmeste fremtid

Den sorte glasbygning, der blev opført for godt 10 millioner kroner i kulturåret 1996, var tegnet af Svend Axelsson fra KHR Arkitekter som en del af en samlet renovering af Rådhuspladsen. Nu må den kontroversielle bygning vige for Metrocityringens station. Det fortæller Ingeniøren. 

Bygningen, der hurtigt fik tilnavnet den sorte firkant, blev allerede fra starten krævet nedrevet af vrede københavnere, som slet ikke syntes, den futuristiske udformning passede til Rådhuspladsen.

I slutningen af marts er busterminalen jævnet med jorden. Også fundamentet og de underjordiske toiletter skal graves op, og hullet fyldes.

Perronen til den kommende metrostation bliver placeret 19 meter under jorden og trappen ned til perronen etableret i stationens østlige ende over for Vester Voldgade 45-47, orienteret mod Rådhuset. De nye underjordiske toiletter bliver etableret i forbindelse med trappen.

Inden stationen bliver anlagt, skal der omlægges ledninger. Arbejdsarealet til ledningsomlægninger og stationsbyggeri strækker sig fra den midterste af de eksisterende busbaner til midt på Rådhuspladsen.

mou

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt