Agens har begæret sig konkurs

29. jan 2010, 6:37
Jobcenter Køge har med omgående virkning overtaget alle beskæftigelsesopgaver fra det private jobcenter, som kommunen netop har fyret. 17 ansatte kan vende tibage til kommunen

KØGE: Køge Kommune fik torsdag besked om, at det private jobcenter Agens har indgivet begæring om konkurs. Samarbejdsaftalen ophører dermed, og Jobcenter Køge overtager med det samme beskæftigelsesindsatsen over for samtlige 1.700 borgere, som hidtil har hørt under Agens.

Køge Kommune har et beredskab klar til at tage sig af de borgere, som nu møder en lukket dør hos Agens.

- Det vigtigste for os lige nu er at få taget godt hånd om de berørte borgere, som selvfølgelig fortsat har krav på betjening. Det bliver ingen nem opgave at flytte alle Agens' aktiviteter til Køge Jobcenter med så kort varsel, og det vil uundgåeligt også kunne mærkes af borgerne. Men vi vil gøre alt, hvad vi kan for hurtigt at få tingene på plads, så vi igen kan koncentrere os fuldt ud om dét, det handler om - nemlig at hjælpe de borgere, som af forskellige årsager har brug for jobcentrets ydelser, siger arbejdsmarkedschef Bjarne Andersen.

17 af medarbejdere hos Agens kommer oprindeligt fra Køge Kommune, hvor de ved Agens-projektets start i april 2008 fik orlov for at kunne arbejde i det private jobcenter. Disse medarbejdere kan i følge kontrakten vende tilbage til den kommunale arbejdsplads, og kommunen arbejder på, at dette kan ske hurtigst muligt.

Samtidig vil Køge Kommune i samarbejde med de faglige organisationer i de kommende dage se på situationen for de øvrige medarbejdere.

ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Fordi mennesker betyder alt
}
Stillinger fra dkjob

Se alle aktuelle stillinger

Ritzau
Mest læste

Klummen af Michael Kjærgård