Sanse- og snoezelhus til udviklingshæmmede

Snoezelen pirrer livslyst og nysgerrighed overfor verden ved at snuse, smage, føle og fornemme - nu i det nyopførte 'Guldhornet' i Landsbyen Sølund ved Skanderborg

SKANDERBORG: Over 250 beboere, pårørende og personaler fra Landsbyen Sølund får sanserne stimuleret og udfordret i det nye sanse- og snoezelhus Guldhornet, der indvies i denne uge, oplyser landsbyen.

Snoezelen handler om at give livsglæde og livskvalitet til mennesker via sanserne. Snoezelen danner rammen for og giver redskaber til at pirre livslysten og nysgerrigheden overfor verden ved at snuse, smage, føle og fornemme for derigennem at mærke livet.

Guldhornet har en ramme på ca. 850 m2, hvor ni forskellige sanserum, et virtuelt gangmiljø og en café med virtuelle oplevelsesmiljøer skaber alsidige sanse- og kulturoplevelser som for eksempel: 'at ligge i vandsengen og fornemme bølgernes vuggen, imens du ser pingvinerne glide ned ad isbjerget og plaske i det dybblå hav?' En af flere oplevelser, som de tekniske landvindinger har gjort mulige at give beboerne.

Guldhornet byder med sin smukke buede arkitektur gæsterne velkommen til oplevelse af farver, lys, lyde, musik og bevægelse som er med til at skabe en stemning af tryghed og velvære.

Generalprøven på huset fandt sted til den internationale Snoezelen Konference i november, hvor 450 konferencedeltagere fra 20 forskellige lande gæstede Landsbyen Sølund.

Flere workshops blev afholdt i huset, hvor gæsterne udtrykte stor interesse for den nyeste udvikling inden for området. Landsbyen Sølund, med forstanderen i spidsen, fik ved den lejlighed overdraget hvervet at være hovedsæde for den internationale sammenslutning af fagfolk, der arbejder med Snoezelen.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt