Køge fyrer privat jobcenter

27. jan 2010, 11:19
Køge Kommune overtager igen de beskæftigelsesopgaver, som det private jobcenter Agens har varetaget siden april 2008. Kommunen mener ikke, samarbejdet kan fortsætte i sin nuværende form

KØGE: Manglende resultater og længere tids kontraktmæssig uklarhed mellem Køge Kommune og det private jobcenter Agens får nu kommunen til at trække i håndbremsen og tage Agens' opgaver hjem til kommunen igen snarest muligt.

Køge var den første danske kommune, der tog et privat firma ind for at løse beskæftigelsesopgaver.  

- Det er beklageligt, at vi er nødt til at tage dette skridt, men vi kan ikke længere forsvare at fortsætte som nu over for de 1.700 ledige borgere, der hører under Agens. Siden projektets start i april 2008 er det gået ned af bakke for vores samlede arbejdsmarkedsindsats, hvor udviklingen har været væsentlig dårligere end på landsplan, siger borgmester Marie Stærke (S).

- Samtidig er der opstået nogle kontraktmæssige uoverensstemmelser, som vi gennem tid har forsøgt at lande en løsning på - desværre uden held. På baggrund af resultaterne og uklarheden i samarbejdet har et enigt byråd derfor valgt at lade kommunen overtage Agens' opgaver igen, siger borgmesteren.

Den kontraktmæssige uklarhed går blandt andet på beregningen af den bonus, som skulle udbetales, hvis Agens opnåede en besparelse i de faktiske udgifter i forhold til de forventede udgifter. Agens hævder selv at have et større udestående i millionklassen, hvilket kommunen ikke kan se dokumentation for.

Køge Kommune vil derfor gøre brug af sin kontraktmæssige ret til igen at overtage indsatsen overfor de borgere, som står uden job. Hvornår og hvordan det præcist vil foregå, vil Køge Kommune drøfte med Agens i den allernærmeste fremtid. Det betyder, at borgere som i dag kommer hos Agens, blot skal fortsætte som hidtil - indtil de hører andet.

- Skulle Agens mod forventning ikke kunne løfte opgaven i overgangsfasen, har vi et beredskab klar til at tage sig af de berørte borgere, understreger kommunaldirektør Peter Frost.

Agens-projektet blev lanceret i april 2008 og skulle efter den oprindelige plan have kørt frem til efteråret 2010. Baggrunden var Agens' den gang gode resultater i Holland, Belgien og England.

- Som tingene har udviklet sig, vil det i mine øjne ikke være ansvarligt at fortsætte projektet i dets nuværende form, siger Marie Stærke, som understreger, at Køge Kommune må og skal have vendt den kedelige udvikling på arbejdsmarkedsområdet.

mou

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Fordi mennesker betyder alt
}
Stillinger fra dkjob

Se alle aktuelle stillinger

Ritzau
Mest læste

Klummen af Michael Kjærgård