Statsminister: Jeg har ikke påvirket statsrevisorer

OVERBETALING Samråd om overbetaling til privathospitaler er endt med en byge af spørgsmål om statsministeren direkte eller indirekte har påvirket statsrevisorerne
21. JAN 2010 12.49

Af Thomas Jensen

FOLKETINGET: Var Statsministeriet indblandet, da, statsrevisorerne skulle beslutte, hvor hårdt Lars Løkke Rasmussen (V) skulle kritiseres for at have brugt for mange penge på privathospitalerne? Dette var essensen af et timelangt samråd i Folketinget, der begyndte klokken 9.30 og stoppede kort før klokken 14.00.

En mailkorrespondance mellem en embedsmand i Statsministeriet og Finansministeriet, offentliggjort i Avisen.dk, viser, at der har været viden i Statsministeriet om, at der ville komme en mindretals-afgørelse fra statsrevisiorernes side i deres behandling af Rigsrevisionens rapport om overbetaling af privathospitalerne.

Finansordfører for de radikale Morten Østergaard spurgte fem gange, om statsministeren havde været i kontakt med statsrevisorerene før de den 17. juni offentliggjorde deres holdning til overbetaling. Helge Adam-Møller (K) og Sven-Erik Hovmand (V) kom netop netop med en mindretalsudtalelse.

- Jeg har ikke personligt diskuteret sagen med statsrevisorerne. Og jeg ved ikke, hvor embedsmanden har fået sin viden fra. Det er helt nyt for mig. Det er først her til morges, jeg er blevet bekendt med mailen, sagde Lars Løkke Rasmussen, der fik udleveret mailen og læste den op i samrådet.

- Det er en skandale, hvis Lars Løkke Rasmussen selv eller ministeriet har påvirket revisorerne, sagde Helle Thorning-Schmidt (S) i en pause i samrådet til dknyt.

Der svirrede så mange spørgsmål rundt i lokalet, at der var et ønske om et få en skriftligt redegørelse - det ønskede bl.a. Villy Søvndal (SF) og Frank Aaen (EL). Alle papirer skulle frem i lyset - også dem - som var af 'intern karakter'. Statsministeren referede til offentlighedsloven, og var under samrådet i kontakt med embedsmand om enkelte papirer og informationer.

Der vil nu blive stillet adskillige skriftlige spørgsmål til statsministeren.

FAKTA:
17. juni skal statsrevisorerne give en politisk vurdering af Rigsrevisionens rapport. Statsrevisorerne udtaler sig altid i enighed - seneste uenighed var i 1991 - men her vælger de to borgerlige, Svend Erik Hovmand, (V) og Helge Adam Møller, (K), at gå enegang. Mens Dansk Folkepartis Henrik Thorup er inhabil, fordi han sidder i Danske Regioner. Flertallet, bestående af Peder Larsen, (SF), Mogens Lykketoft, (S), og Manu Sareen, (R), støtter Rigsrevionen og kritiserer Lars Løkke. 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt