DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Regeringen og KLs hjælpepakker når ikke ud til private daginstitutioner
Trygge Institutioner, der driver fem private dagtilbud i københavnsområdet, er én af de private velfærdsleverandører, der er frustrerede over, hvor svært det er at få del i hjælpekronerne.
Foto: Trygge Institutioner

Regeringen og KL's hjælpepakker når ikke ud til private daginstitutioner

Dansk Industri protesterer over, at de private dagtilbud mangler retningslinjer for, hvordan de får del i de kommunale tilskudsordninger.

De økonomiske håndsrækninger i form af tilskud til dækning af ekstra rengøring og leje af ekstra lokaler på grund af de nye pladskrav samt aftalen om forældrekompensation, som regeringen i samarbejde med KL har givet til kommunerne, har de private daginstitutioner overordentligt svært ved at få del i.

- Ingen af vores medlemmer er blevet kontaktet med henblik på at få del i hjælpepakkerne. Det er bare ikke godt nok. Hvorfor skal kommunale daginstitutioner have andre vilkår end private? spørger branchedirektør i Dansk Industri Service, Jakob Scharff, retorisk.

Der er ca. 500 private daginstitutioner i Danmark. Her er godt 22.500 børn indskrevet. Dansk Industri oplever flere af deres medlemmer, der har henvendt sig i vildrede over situationen. 

Én af dem har været Tue Roth, der er leder af Trygge Institutioner, der driver fem private daginstitutioner i københavnsområdet.

- Vi har ikke kunnet få et klart svar på, hvordan vi kan få del i pengene hos nogle af de kommuner, vi er i (Glostrup, København og Tårnby red.). Vi kan se, at de kommunale tilbud får del i pengene, men det er frustrerende, at man ikke kan få svar på, om det også gælder os. Vi mangler simpelthen retningslinjer, siger han.

Og den situation er simpelthen ikke holdbar, mener Jakob Scharff.

- Der er jo lavet en løsning, der gerne skulle tilgodese alle børn og forældre, der er tilknyttet daginstitutioner i Danmark, så vi forstår ikke, hvorfor de private ikke er tænkt med. Vi tror ikke, det har været intentionen fra regeringens side, men pengene bliver nødt til at følge barnet, når institutionerne står over for ekstraopgaver som nu, siger han.

Både KL og Børne- og Undervisningsministeriet bekræfter, at aftalerne også gælder private tilbud. Børne- og Undervisningsministeriet medgiver dog også, at der for nuværende ikke findes retningslinjer, og at man er opmærksomme på problemet.

Abonnenter kan læse hele artiklen på Kommunen.dk.