Corona overtrumfer teknologien: Lukning af tv-signal udsættes

Løsning på vej så antennesignalet til 150.000 tv-apparater ikke forsvinder.

Her midt i coronakrisen skal der ikke slukkes for antennesignalet til 150.000 tv-apparater, uanset forældet teknologi og politiske aftaler. 31. marts skulle der efter planen slukkes for antenne-tv på en frekvens, der i stedet skal bruges til mobilt bredbånd, men det arbejder kulturminister Joy Mogensen (S) og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) nu på at udsætte.

- Det er en helt ekstraordinær situation, som vi står i, og det ser desværre ud til, at det især er de ældre borgere, der vil blive ramt, hvis tv-signalet slukket. Det går ikke, for i denne tid er vi nødt til at passe ekstra godt på vores ældre og svage. Derfor sætter vi alle kræfter ind for at udskyde overgangen til et senere tidspunkt, siger kulturminister Joy Mogensen i en kommentar.

En løsning på problemet kræver blandt andet en hastelov, og det er ministeren i en 'rigtig god dialog' med partierne om. Lukningen af signalet er aftalt i en vækstplan for digitalisering i Danmark og skal blandt andet sikre mobilt bredbånd især i yderområder.

Aftalen blev indgået i 2015 mellem den daværende S-R-regering og Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten, Liberal Alliance og De Konservative. For at fravige aftalen, skal disse partier sige god for det.

mk

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev