Ledelsen vandt, men uenigheden består hos S i Kalundborg

Stormfuld generalforsamling endte med kneben sejr til partiledelse, som har skiftet spidskandidat til KV21.
24. FEB 2020 12.20
TEMA: KV21

KALUNDBORG: Bølgerne gik højt, og enigheden gik fløjten på socialdemokraternes generalforsamling i Kalundborg søndag. Her fik partibestyrelsen med formand Tina Beck-Nilsson i spidsen vedtaget beretningen med 54 stemmer mod 48 og to blanke. Det skriver Nordvestnyt

Og dermed står det fast, at formanden er partiets spids- og borgmesterkandidat ved KV21, selvom hun ikke sidder i kommunalbestyrelsen nu, og selvom partiet dermed vrager den hidtidige kandidat og stemmetopscorer ved seneste kommunalvalg, Gunver Jensen.

Sidstnævnte opnåede 1.888 eller næstflest stemmer ved valget i '17, hvor hun kun blev overgået af Venstreborgmester Martin Damm. Lokalbestyrelsens beslutning om at vrage hende som spidskandat og istedet pege på Tina Beck-Nilsson udløste forundring og vrede i byrådsgruppen og andre dele af partiet, og derfor var der lagt op til en stormfuld generalforsamling i weekenden.

Beretningen blev sendt til afstemning, hvor fløjene bag henholdsvis partiledelsen og byrådsgruppen viste sig omtrent lige store.

- Det har været et meget langt og i sine stunder forstemmende møde, hvor nogle medlemmer tilsyneladende ikke har fundet det alarmerende, at de reelt blev sat uden for indflydelse, siger byrådsmedlem Hanne Olesen til Nordvestnyt, og hun udelukker ikke, at konflikten kan føre til splittelse af Socialdemokratiet i Kalundborg.

- Det håber jeg ikke. Men det vil og kan jeg ikke udelukke. Bestyrelsen vandt slaget, men de vandt ikke freden. Snarere tværtimod.

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev