Region Hovedstaden bliver røgfri arbejdsplads til nytår

Region Hovedstadens hospitaler er allerede røgfrie arbejdspladser, og til nytår bredes ordningen ud, så det gælder samtlige ansatte på tværs af regionen.
21. OKT 2019 15.45

HOVEDSTADEN: Fra 1. januar 2020 er Region Hovedstadens arbejdspladser røgfrie. Det betyder, at det er ikke tilladt for de ansatte at ryge i arbejdstiden. Dermed følger Hovedstaden efter flere landets øvrige regioner, som allerede har indført rygestop. En fælles beslutning tidligere på året gør samtlige 140.000 regionale arbejdspladser i landet røgfri i 2020. 32 af landets kommuner er røgfrie, og yderligere 14 er på vej til at blive det.

- Region Hovedstaden er landets største arbejdsplads i sundhedsvæsnet. Vores kerneopgave er sundhed, og når vi ved, hvor skadeligt det er at ryge, er det naturligt at være en røgfri arbejdsplads, siger regionsdirektør Svend Særkjær. 

Tre ud af fire af regionens medarbejdere arbejder allerede på en røgfri arbejdsplads, blandet andet på hospitalerne. Nu følger resten trop, så alle regionale arbejdspladser bliver røgfrie. Det vil dog stadig være muligt for patienter og pårørende samt beboere at ryge i særligt indrettede faciliteter på regionens matrikler.

Hjælper medarbejderne med at blive røgfrie
I forbindelse med overgangen til røgfri arbejdsplads tilbyder regionen rygestopkurser til medarbejdere, der ønsker hjælp til at blive røgfrie. 

- Vores hospitaler er allerede røgfrie som arbejdsplads, så for de fleste af medarbejderne er det ikke nyt. Nu bliver vilkårene ens for alle regionens medarbejdere, og det tror jeg, der er forståelse for. Og vi ved, at mange rygere faktisk ønsker at blive røgfri, så det er et godt personaletiltag, at der er mulighed for hjælp til rygestop, siger næstformand i regionens MED-udvalg Kristina Robins.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev