Ægtepar: Hjemmeplejeren huggede vores kat

KORT NYT21. OKT 2019 8.39

ALLERØD: Lise og Jørgen Falster fra Allerød har mistet tilliden til den kommunale hjemmepleje, fordi parrets kat forsvandt efter et natligt besøg af hjemmehjælper. Da Lise Falster, som har sclerose, fik hjemmehjælp natten til mandag i sidste uge, var alt ikke, som det plejer. Ifølge Lise Falster og hendes mand, Jørgen Falster, talte den hjemmeplejer, som var i parrets hjem, enormt meget om parrets tre-årige kat.

Da parret vågnede næste morgen, var katten væk. Lise og Jørgen Falster er overbeviste om, at katten blev stjålet af hjemmeplejeren og har derfor anmeldt sagen til både Nordsjællands Politi og Allerød Kommune, skriver Frederiksborg Amts Avis. Nordsjællands Politi har afvist at efterforske sagen yderligere, og Allerød Kommune ønsker ikke at kommentere sagen over for Frederiksborg Amts Avis. I et brev til Lise og Jørgen Falster skriver kommunen dog, at hjemmeplejeren ikke kan genkende parrets udlægning af sagen.

- Man er jo magtesløs. I Allerød Kommune står medarbejderens ord åbenbart mere til troende end borgerens. At nogle kan finde på det her over for Lise, som er bundet til sin kørestol og har så meget glæde af sine katte, det begriber jeg ikke. Og det er dybt problematisk, når hjemmeplejen har adgang til vores hjem og til enhver tid kan låse sig ind. Det kræver altså en høj grad af tillid, siger Jørgen Falster til avisen.

MG