Vrede lodsejere fjernet fra kommunal udgravning

KORT NYT19. OKT 2019 11.33

AALBORG: To personer blev fredag fjernet af politiet, fordi de nægtede at følge politiets anvisninger. Der er tale om lodsejere i Lille Vildmose, som ejer jord, hvor Aalborg Kommune skal grave i forbindelse med naturgenopretning, skriver TV2 Nord.

Der har længe været stridigheder mellem lodsejerne og kommunen, og senest har lodsejerne stillet traktorer og gravemaskiner op for at spærre for kommunens arbejde, da det foregår på lodsejernes jord. Det fik fredag politiet til at rykke ud. Beskeden til lodsejerne var klar: flyt maskinerne, ellers gør vi det på jeres regning. Mens nogle lodsejere har valgt at følge politiets anvisninger og flytte gravemaskinerne, nægtede to af lodsejerne at flytte sig fra området. Derfor valgte politiet at frihedsberøve dem.

I forbindelse med et naturprojekt, der blandt andet indebærer udsætning af elge, begyndte Aalborg Kommune i 2018 at grave med maskiner på privat jord i vildmosen. Kommunen mener, den har en færdig aftale med lodsejerne. Det mener lodsejerne ikke. Konflikten har betydet flere sammenstød med 28 lodsejere i området. De er rasende over, at kommunen er ved at bygge en dæmning, der snart oversvømmer deres jorder. Det har de aldrig givet lov til, mener de. Sagen er ikke afsluttet, mener lodsejerne, som har en advokat på sagen.

MG