Sundhedsloven bremser effektivt selvbooking-forsøg

KORT NYT5. AUG 2019 8.23

SYDDANMARK: Når patienten får en henvisning, skal der gå maksimalt tre dage, før vedkommende får en tid til en scanning. Den regel står nu i vejen for et ellers succesfuldt projekt på Kolding Sygehus, der har nedbragt antallet af udeblivelser markant, skriver JydskeVestkysten.

Forsøget med selvbooking af en MR-scanning, hvor det er op til patienten selv at finde tid i kalenderen, er således sløjfet igen på røntgen- og scanningsafdelingen. Forsøget med at patienterne selv bookede deres tid, efter de havde fået en henvisning, blev sat i søen i efteråret 2018 af Pica Ann Blackburn Andersen, der er ledende overradiograf på Røntgen og Scanning. Hun konstaterede sidste år, at i løbet af en uge var der i gennemsnit 13 tider i løbet af 2017, hvor radiograferne stod klar, men uden at patienten dukkede op. Forsøget med selvbooking betød, at antallet af udeblivelser faldt til lidt over fire i snit om ugen. Nu er antallet fordoblet til cirka ti udeblivelser i foråret 2019, efter at man er gået tilbage til den gamle metode.

- Vi kunne desværre se, at tallene for udeblivelser begyndte at stige ret hurtigt igen efter, vi gik tilbage til den gamle metode. Jeg synes, vi havde fundet en god metode til at involvere patienter og en god metode til at undgå spild. Vi har også brugt alle de andre redskaber som for eksempel sms'er til at undgå udeblivelser. Det er brandærgerligt, at det er nogle juridiske regler, der ikke følger med tiden, der skal forhindre, at det her fortsætter, siger Pica Ann Blackburn Andersen.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt