Fyret for økonomirod, nu skal der spares 30 mio. kr.

KORT NYT11. FEB 2019 10.35

KOLDING: Rod i økonomistyringen og dårligt overblik i Koldings børne- og uddannelseforvaltning har i flere år bevirket, at folkeskolerne har fået for mange penge. Det har nu fået to konsekvenser: Forvaltningens økonomichef er blevet fyret, og der skal findes besparelser for de 26-30 mio. kr., der er blevet overforbrugt, skriver JydskeVestkysten.

Besparelsespuljen kommer oveni de sparekrav, der i forvejen var planlagt i 2019-budgettet, nemlig 11 mio. kr. i år, 16 mio. kr. i 2020 og 20 mio. kr. årligt i 2021 og årene derefter. Det var netop som følge af det stramme 2019-budget, overforbruget blev afsløret, fordi centralforvaltningens økonomiske kontrolcenter og børne- og uddannelsesdirektøren så forvaltningens budget- og økonomistyring efter i sømmene.

Overforbruget skyldes blandt andet, at tidligere besluttede effektiviseringer og besparelser ikke er blevet udmøntet, eksempelvis er udbetalingerne ikke blevet rettet til efter faldende elevtal, hvilket også har betydet, at der har været ansat flere lærere og pædagoger på skolerne pr. elev end bevilget. Der kan derfor også komme afskedigelser på skolerne, siger børne- og udddannelsesdirektør Helle Thiele til JydskeVestkysten.

mk

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt