DK Nyt
Vrede i Rødovre over afgørelse fra SKAT

Vrede i Rødovre over afgørelse fra SKAT

En afgørelse fra Skatterådet betyder, at en sundhedsordning i Rødovre er skattepligtig. Kommunen har nu stoppet medarbejdernes gratis adgang til motion
31. AUG 2011 6.25

RØDOVRE: Medarbejderne i Rødovre har indtil i går haft gratis adgang til forebyggende motion og træning i Vestbad. Men det har skatterådet sat en stopper for nu ved at dømme ordningen skattepligtig, oplyser Rødovre.

- Motionsordningen for vores medarbejdere er helt klart en forebyggende foranstaltning, som en enig kommunalbestyrelse har sat i søen. Motion og træning har blandt andet været med til at forebygge og behandle gener i muskler og led og øge den generelle trivsel hos de medarbejdere, der har benyttet ordningen.

- Det har virket forebyggende, for eksempel når det gælder arbejdsskader i job med tunge løft og det har igen betydet mindre sygefravær. Det er naturligvis både en klar gevinst for kommunen som virksomhed og for medarbejderne selv. Så derfor fatter jeg mildest talt ikke Skatterådets afgørelse, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen (S).

For høj en værdi
SKATs afgørelse går på, at gratis motion og træning ikke er et skattefrit personalegode, da det har for høj en værdi, og dermed skal ordningen være skattepligtig for de medarbejdere, der gør brug af den. Afgørelsen siger videre, at ordningen i Vestbad ikke kan anses for eller sidestilles med forebyggelse eller behandling af arbejdsrelaterede skader.

- Medarbejder-sundhedsforsikringer, der sikrer når skaden er sket, erbåde fradragsberettigede for virksomheden og skattefri for medarbejderne. Det bliver heller ikke beskattet, når en virksomhed stiller squashbaner gratis til rådighed for medarbejderne. Vi er ved at være der, hvor vi måske skal trøste os med, at det at cykle til og fra arbejde, endnu ikke er beskattet. Men det kommer måske i næste hug, siger Erik Nielsen.

Undersøger andre ordninger
Rødovre Kommune har argumenteret, at styrelser og statslige forskningsinstitutioner som for eksempel Videncenter for Arbejdsmiljø, har vurderet det modsatte - nemlig at motion og træning har en gavnlig effekt på blandt andet smerter i muskler og led.

På baggrund af afgørelsen fra SKAT har kommunen måttet lukke motions- og træningsordningen pr. dags dato, men undersøger nu muligheder for at tilbyde andre ordninger for eksempel med private fitnesscentre.

srl

Foto: http://www.flickr.com/photos/kicks01/with/4389095879/

 

https://www.dknyt.dkartikel/vrede-i-roedovre-over-afgoerelse-fra-skat