DK Nyt
Vraget DFer meldte sig ud og fik nej til at vende tilbage
Foto: Fredensborg Kommune

Vraget DF'er meldte sig ud og fik nej til at vende tilbage

Kun en enkelt stemme på hende som spidskandidat til KV21 blev for meget for Freja Brabæk Kristensen.
20. OKT 2020 9.22

FREDENSBORG: Dansk Folkeparti er blevet et byrådsmedlem fattigere i Fredensborg efter et mudret forløb, hvor byrådsmedlem Freja Brabæk Kristensen vaklede lidt mellem, om hun ville ville være løsgænger eller ej, indtil DF traf beslutningen for hende og afviste at tage hende tilbage.

Det hele begyndte med en afstemning om partiets spidskandidat til KV21, hvor Freja Brabæk Kristensen kun fik en enkelt stemme, sin egen. Ifølge skiftende meldinger overfor sn.dk og Lokalavisen Uge-Nyt meldte hun sig derefter straks ud, eller også meddelte hun, at hun ikke ville genopstille - det henstår lidt i det uvisse.

Men efter et par dage udmeldte hun sig skriftligt og anmeldte sig formelt som løsgænger til borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) i den forventning, at hun kunne beholde sine udvalgsposter, blandt andet i økonomiudvalget, skriver Lokalavisen Uge-Nyt. Da borgmesteren meddelte, at det kunne hun ikke nødvendigvis, forsøgte hun at trække sin udmeldelse af DF tilbage, men det sagde DF nej til.

Slutfacit er derfor, at Freja Brabæk Kristensen nu er løsgænger, og at Dansk Folkeparti og de andre konstitueringspartier ved lejlighed vil beslutte, hvem der skal have hendes plads i økonomiudvalget.

mk

 

https://www.dknyt.dkartikel/vraget-df-er-meldte-sig-ud-og-fik-nej-til-at-vende-tilbage