DK Nyt

Vordingborg-budget i næsten-enighed og med formelt forbehold

Venstre fastholder modstand mod nyt rådhus, men erkender at være i mindretal og er med alligevel.
26. SEP 2020 11.37
TEMA: Budget 2021

VORDINGBORG: Alle undtagen Nye Borgerlige står bag budgetaftalen for 2021, hvor næsten-enigheden dog er betinget af et forbehold fra Venstre mod byggeriet af et nyt rådhus.

Modstanden mod dette holdt V ude af budgetaftalen sidste år, men i år nøjes man med formelt at pointere sin principielle modvilje, men konstaterer, at der er flertal for byggeriet alligevel.

Budgetaftalen håndterer også en anden specialitet, nemlig at Vordingborg midlertidigt har tab på udligningereformen i 2021. Det klares ved at optage lån til anlægsopgaver, og så ved at staten har givet et særtilskud på 20 mio. kr.

Facit på driftssiden er dog, at et velfærdsløft giver et minus på 17 mio. kr., som der er fundet kompenserende besparelser for. På anlægssiden er turisme og fritidsfaciliteter i fokus med penge til lystbådehavnene i Vordingborg og Præstø og til udbygning af infrastrukturen i forbindelse med Camønoen.

Aftalepartierne bag budgetaftalen er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten, De Konservative, De Radikale og Alternativet, i alt otte af ni partier og 27 af byrådets 29 mandater. Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt i byrådsmøde 7. oktober.

 

Se budgetaftalen.

 

https://www.dknyt.dkartikel/vordingborg-budget-i-naesten-enighed-og-med-formelt-forbehold