DK Nyt
Vogter på borgernes rettigheder

Vogter på borgernes rettigheder

Michael Gøtze ny professor ved Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet. Hans forskningsfelt er substansen i borgerens rettigheder over for stat og kommune

Michael Gøtze er tiltrådt som professor i forvaltningsret ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet. Michael Gøtze er medlem af Centre for Legal Studies in Welfare and EU Market Integration (WELMA) og Centre for Public Regulation and Administration (CORA).

Ud over sin ansættelse som forsker og underviser på Det Juridiske Fakultet har han bl.a. siddet på dommerpodiet som landsdommer i en periode. Han har skrevet Ph.D.-afhandling om magtfordrejning.

Michael Gøtzes forskning belyser de mere og mere komplicerede juridiske spilleregler om borgerens ret til god forvaltning, herunder menneskerettigheder og EU-rettigheder. Hans forskningssatsning er her udforskning af de uopdagede felter på det forvaltningsretlige landkort og især kortlægning af europæiske rettigheder.

Et andet satsningsområde er undersøgelse af den nye forvaltningsretlige virkelighed som resultat af bl.a. mere pardans mellem offentligt og privat. Hans forskning griber generelt fat i substansen i borgerens rettigheder over for stat og kommune. Jura er substans, ikke kun teknik og paragraf-gymnastik.

Michael Gøtze udgiver senere på året en bog om Folketingets Ombudsmand og ombudsmandens rolle som vagthund.

https://www.dknyt.dkartikel/vogter-paa-borgernes-rettigheder