DK Nyt

Viceborgmester fra DF stiller op på tre niveauer

Følg de seneste opstillinger af spidskandidater for DF i Esbjerg, Frederikssund og Gentofte.
8. APR 2021 8.35
TEMA: KV21

Dansk Folkeparti er blandt de partier, der tillader dobbeltmandater, og partiet har for nuværende langt de fleste politikere, der er valgt til flere politiske forsamlinger på samme tid.

I Esbjerg går viceborgmester Susanne Dyreborg således efter at blive valgt til både byråd, regionsråd og Folketinget, oplyser JydskeVestkysten. Hun er den ene af to byrådspolitikere fra DF og går efter at blive spids i stedet for den anden, Olfert Krog, som stod øverst ved KV17. Endnu vides ikke, om han også går efter spidsværdigheden igen.

Dyreborg går også - for første gang - efter opstilling til det syddanske regionsråd, hvor Krog i dag er en del af DF's fem-mandsgruppe. Samtidig er hun folketingskandidat i Esbjerg Omegnskredsen. Over for avisen lægger hun ikke skjul på ambitionen om at blive fuldtidspolitiker.

I Frederikssund kommer der nyt navn øverst hos DF til KV21. Gert Løfgren er nu spids, fremgår det af Hornsherred Lokalavis. Ved KV17 fik partiet to pladser: Den daværende spids, Lars Thelander Bostrøm, der fik 386 personlige stemmer, og så Inge Messerschmidt, der fik 622.  

Dermed kom Messerschmidt på top fem - efter borgmester John Schmidt Andersen (V) med 3.184, S-spids Tina Tving Stauning med 2.268 og Hans Andersen (V) med 1.012. Nummer fem blev Poul Erik Skov Christensen (S) med 615.

I Gentofte er DF ikke i byrådet, og Charlotte Dahl, der ikke stillede op ved KV17, skal nu ifølge Villabyerne forsøge sig som spids. På den post afløser hun Rita Russell, der fik 71 personlige stemmer ved KV17. På andenpladsen scorede regionsrådsmdlem Henrik Thorup i øvrigt 317 stemmer, hvilket altså heller ikke kunne hjælpe DF til en byrådsplads i det konservativt dominerede Gentofte.

https://www.dknyt.dkartikel/viceborgmester-fra-df-stiller-op-paa-tre-niveauer