DK Nyt
Viborg-forsøg med elektroniske låse i hjemmeplejen

Viborg-forsøg med elektroniske låse i hjemmeplejen

Omkring 100 borgere, som modtager hjælp fra hjemmeplejen i Viborg, skal i det kommende år være med til at afprøve et elektronisk låsesystem

VIBORG: Låsesystemet fungerer med et elektronisk kort, som hjemmeplejens medarbejdere har. Kortet kan kodes, så det defineres i hvilke hjem og for hvilke medarbejdere, det gælder. Bliver et kort væk, kan der elektronisk lukkes for adgang med det samme, oplyser kommunen.

Ligeledes kan der låses op på afstand, hvis for eksempel vagtlægen, en laborant eller andre skal ind til en borger. Det kan gøres ved hjælp af en pda - en håndholdt computer - så den medarbejder, som før skulle køre for at låse op, kan gøre det på afstand fra et andet hjem eller fra distriktskontoret.

Låsesystemet kan på sigt udbygges med andre funktioner som eksempelvis tovejs nødkaldeanlæg og røgalarm.

- Det nye låsesystem kan være med til at øge sikkerheden og trygheden for borgerne og samtidig spare resurser for medarbejderne. Både fordi der kan spares kørsel og fordi hjemmeplejen i dag bruger en del tid på at registrere og sikre, at der er styr på de mange nøgler, siger formanden for Socialudvalget, Mette Nielsen (S).

System vil være udformet, så det ikke er synligt udefra for potentielle indbrudstyve, at en bolig har et kommunalt låsesystem.

Forsøget foregår i samarbejde med firmaet Access Technology, og projektet er støttet af Fornyelsesfonden. De øvrige deltagende kommuner er Billund, Varde, Esbjerg, Svendborg og Ballerup.

krn

https://www.dknyt.dkartikel/viborg-forsoeg-med-elektroniske-laase-i-hjemmeplejen