DK Nyt
Venstre-ballade i Tønder får folketingskandidat til at trække sig
Philip Tietje vil ikke mere være folketingskandidat i Tønder-kredsen.
Foto: Aabenraa Kommune

Venstre-ballade i Tønder får folketingskandidat til at trække sig

Byrådsmedlem i Aabenraa ønsker ikke mere at være kandidat i Tønderkredsen, efter at borgmesteren blev vraget som borgmesterkandidat.
25. JUN 2020 9.45

TØNDER: Splittelsen hos Venstre i Tønder får nu også folketingskandidat Philip Tietje til at trække sig.

Philip Tietje, som også er byrådsmedlem i Aabenraa, finder tonen mellem Tønderkredsens lokalforeninger så uforsonlig, at han ikke længere tror på muligheden for at blive valgt i kredsen.

Splittelsen i kredsen blev tydelig for alt og alle, da Tønders borgmester Henrik Frandsen (V) i sidste uge snævert tabte en afstemning om at blive borgmesterkandidat ved KV21 til erhvervsmanden Martin Iversen. Borgmesteren mente selv, han havde været udsat for en langvarig smædekampagne, og nogle medlemmer har efterfølgende sat spørgsmålstegn ved valgresultatet. 

Dyb splittelse

 - Det har været tydeligt for enhver, at der er en dyb splittelse. Tonen har været hård og uforsonlig, og jeg har gjort op med mig selv, at jeg ikke vil være en del af det, siger den afgående folketingskandidat Philip Tiejte til TV Syd.

Ifølge TV Syd vil Philip Tietje dog ikke udelukke at blive folketingskandidat i en anden kreds, hvis der opstår en mulighed, og nogen tror på det.

Fik selv uventet udfordrer

Da han selv blev valgt som folketingskandidat i marts, skete det også med snævert flertal. På selve opstillingsmødet dukkede næstformanden i Tønder by, Carl Erik Nielsen, uventet op som kandidat, og han var kun seks stemmer fra at slå Philip Tietje.

Kredsformand Peter Thysen siger til JydskeVestkysten, at Tietjes beslutning om at trække sig som folketingskandidat derfor ikke kommer bag på ham. 

- Allerede efter opstillingsmødet, hvor afstemningen næsten var 50-50, begyndte Philip at tvivle, om det var værd at bruge megen energi på sagen, når næsten halvdelen af medlemmerne ikke havde stemt på ham. Det har vi diskuteret hen over foråret, og nu har han altså besluttet, at det er bedre at stoppe, mens legen er god, siger Peter Thysen til avisen.

Der skal nu et nyt opstillingsmøde til at afgøre, hvem der skal afløse Philip Tietje som kandidat.

https://www.dknyt.dkartikel/venstre-ballade-i-toender-faar-folketingskandidat-til-at-traekke-sig