DK Nyt
Velkendte DF-navne valgt som spidser - en er ny
Mikkel Dencker (DF) på torvet i Hvidovre, hvor han i sin tid fik sikret DF et juletræ.
Foto: Nils Meilvang, Ritzau Scanpix

Velkendte DF-navne valgt som spidser - en er ny

KV21-nyt fra Dansk Folkeparti i Hvidovre, Høje-Taastrup og Hjørring
3. JUN 2021 12.01
TEMA: KV21

Viceborgmester Mikkel Dencker er for femte gang genvalgt som DF-spids i Hvidovre, oplyser Hvidovre Avis. Dencker, der er tidligere MF, blev kendt i kommunalpolitik, da han ved KV13 sikrede flertallet bag borgmester Helle Adelborg (S) sammen med SF - mod at få flettet et juletræ på torvet og traditionelle danske retter i institutionerne ind i konstitueringsaftalen.

DF har her tre ud af 21 pladser, og Dencker fik ved KV17 med 1.466 næstflest personlige stemmer efter Adelborg med 3.591 og foran daværende K-spids Steen Ørskov med 685, Charlotte Munch (V) med 662 og Arne Bech (Hvidovrelisten) med 593. Ny K-spids er Søren Friis Trebbien. Der er fem på DF-listen mod 11 sidst.

I en anden københavnsk vestegnskommune, Høje-Taastrup, er der også genvalg til en mangeårig DF-spids: Folkeskolelærer Lars Prier, oplyser sn.dk. Han har været i byrådet uafbrudt siden 1998, formand for teknisk udvalg siden 2006 og viceborgmester siden 2012.

Her har DF blot én plads ud af de 21 i byrådet. Prier kom med 709 stemmer på top fem efter borgmester Michael Ziegler (K) med 9.111, Peter Faarbæk (S) med 1.226, Thomas Bak (S) med 721 og foran Omer Ayub (Lokallisten Høje-Taastrup) med 502.

DF har nu en liste på syv kandidater mod fem sidste gang.

I Hjørring er der derimod ny DF-spids med regionsrådsmedlem Erik Høgh-Sørensen, oplyser ligeher.nu. Han topper en liste på syv med tidligere spids Per Hyldig som nummer to.

I både Hvidovre og Høje-Taastrup har DF, der i denne byrådsperiode ellers har haft eklatant mandefald i deres byrådsgrupper, holdt skansen. I Hjørring har DF nu - med Hyldig - en enkelt ud af 31 pladser, efter Michael Engbjerg i denne periode har skiftet parti til V. Der er til KV21 syv kandidater - mod seks sidst.

Rettet: I første version fremgik det, at Erik Høgh-Sørensen var EP-medlem og at valget af DF-kandidater til regionsrådet er genemført, det var en misforståelse. Vi beklager.

ka

https://www.dknyt.dkartikel/velkendte-df-navne-valgt-som-spidser-en-er-ny